Derby Della Capitale: AS Roma v Lazio Roma

Krijg nu de mogelijkheid om naar één van de meest beruchte derby’s van Europa te gaan. Beleef niet alleen de wedstrijd, maar de volledige derby in Roma!

Derby Della Capitale

Als hoofdstad van het vroegere Romeinse rijk is Rome een fantastische en inspirerende plek voor velen om te bezoeken. Met prachtige gebouwen, monumenten, kunst, cultuur en een geweldige Italiaanse keuken, is Rome een plek waar je minstens een keer in je leven geweest moet zijn!

Italie staat natuurlijk ook bekend om het voetbal. Het nationale team won 4 keer het wereldkampioenschap, kent grote clubs als AC Milan, Juventus en Inter Milaan en legendes als Del Piero, Pirlo, Buffon, Maldini en vele andere. Rome daarentegen is een ander verhaal..

De grote rivaliteit in Rome begon in 1927 toen drie voetbalclubs uit dezelfde stad samen AS Roma vormden. Het idee van één Romeinse voetbaclub was gevormd door Benito Mussolini om zo te kunnen concurreren met de machtige noordelijke teams. Lazio, genoemd naar de regio waarin de club zich bevind, koos er niet voor om zich aan te sluiten bij deze club. Sindsdien is Derby Della Capitale een begrip in Italie en zijn en wordt de rivaliteit tussen beide clubs overschaduwd door meerdere gewonden, honderden rellen en zelfs een aantal doden.

Met het vormen van de club AS Roma begon Lazio zichzelf te zien als buitenstaanders. De derby werd dan ook meer een territorium kwestie dan dat het nog echt om het voetbal ging. Lazio Fans werden door Roma fans gezien als mensen van het platteland. Ze noemden de rivalen dan ook wel ‘Burini’ oftewel ‘Boeren’. Het feit dat beide clubs Stadio Olimpico moeten delen is natuurlijk niet bevoordelijk voor de heftige rivaliteit tussen beide clubs.

AS Roma ziet zichzelf echt als club van de stad en de Romeinse geschiedenis, maar Lazio supporteres vinden zichzelf het enige echte team uit Rome. Voormalig Lazio aanvoerder Tomasso Rocchi zei dan ook in de ITV4’s documentaire, ‘Zij hebben dan misschien de kleuren van een uit Rome, maar voor ons is Rome de club Lazio.”

Informatie

  • 3 dagen

  • Leeftijd 18+

  • September

  • Max.10 personen

Reispakket

Rome

Voor extra vragen bel 020 – 8900954

Derby Della Capitale